Täällä on kaikkea hauskaa jota voi tehdä. Esim. reseptejä, winx leikki ehdotuksia yms...

Winxien kanssa leipomaan

Floran mansikkaunelma

unelmatorttu.jpg

Pohja:

1 ½ dl perunajauhoja

½ dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

5 kananmunaa

1 ¾ dl sokeria

Leivinpaperille:

kidesokeria

mantelilastuja

Täyte:

1 l mansikoita

2-2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

300 g appelsiinintuorejuustoa

1 ½ dl tomusokeria

1 rkl sitruslikööriä


Pohja: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele leivinpaperi voilla tai margariinilla ja laita se uunipannulle. Sekoita perunajauhot, kaakaojauhe ja lievinjauhe. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos munavaahtoon ja sekoita taikinaksi kevyesti nostellen.

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannuun ja paista noin 12 minuuttia. Laita sillä aikaa keittiöpyyhe ja leivinpaperi päällekkäin työpöydälle. Sirottele leivinpaperin päälle kerros rouhittuja mantelilastuja ja kidesokeria. Kumoa kypsä kääretorttulevy leivinpaperin päälle. Irrota paistoleivinpaperi pohjasta ja anna pohjan jäähtyä.

Täyte: Poista mansikoista kannat ja halkaise marjat. Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto joukkoon hyvin vatkaten. Sekoita tomusokeri ja sitruslikööri täytteeseen. Levitä täyte pohjan päälle.

Laita mansikanpuolikkaat pituussuunnassa suoriin riveihin täytteen päälle. Kääri levy tiiviiksi rullaksi keittiöpyyhettä ja leivinpaperia apuna käyttäen. Laita jääkaappiin tai pakastimeen jäähtymään. Viipaloi tarjolle ja nauti hyvän kahvin kanssa.

Bloomin suklaakakku

suklaakakku.jpg

200 g suklaata

200 g voita

200 g sokeria

4 rkl vehnäjauhoja

4 munaa (200 g)

suolaa

300 g kirsikka- tai vadelmahilloa

2 dl kermaa

1 rkl vaniljasokeria

kirsikoita

50 g tomusokeria

Sulata suklaa ja voi mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita ne keskenään ja lisää sokeri ja hieman suolaa. Sekoita hyvin ja lisää jauhot ja keltuaiset yksitellen. Punnitse ensin munat ja käytä sitten suklaata, sokeria, ja voita täsmälleen sama grammamäärä. Väärä sekoitussuhde voi tehdä seoksen rakeiseksi. Jos näin käy, lisää hieman sulaa voita ja sekoita.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja käännä varovasti taikinaan. Voitele irtopohjavuoka (24 cm) ja kaada taikina siihen. Paista 200 asteen uuninlämmössä kunnes kakku on kokonaan kohonnut, eli noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja irrota vuoasta.

Halkaise jäähtynyt kakku. Vatkaa kerma. Levitä toisen puoliskon päälle hillo ja kermavaahto. Nosta toinen päälle ja koristele pinta tomusokerilla ja cocktailkirsikoilla.

Musan mustikkapiirakka

mustikkapiirakka.jpg

100 g voita

0,5 dl sokeria

1 muna

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

5-7 dl mustikoita

0,5 dl sokeria

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe sekä muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voitele iso piirasvuoka (26 cm) ja painele sormin taikina tasaiseksi pohjaksi reunoja myöten.

Levitä mustikat päälle ja ripottele sokeri pintaan. Paista 45 minuuttia 175 asteen uuninlämmössä. Anna jäähtyä ennen tarjoamista, voit koristella pinnan kermavaahdolla.

Stellan appelsiinitartaletit

appelsiinitartletit.jpg

pohja:

175 g voita

2/3 dl sokeria

4 1/2 dl vehnäjauhoja

1 kananmuna

täyte:

100 g appelsiinimarmeladia

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl kuohukermaa

50 g tummaa suklaata


Paloittele voi. Lisää sokeri ja jauhot. Sekoita sormin nyppien tai monitoimikoneella. Lisää kananmuna mahdollisimman vähän sekoittaen. Muotoile taikina palloksi, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Voitele pienet vuoat ja jauhota vehnäjauhoilla. Leikkaa taikinalevystä paloja ja vuoraa niillä vuoat, leikkaa vuokien ylimenevä osa pois. Toimi nopeasti, sillä taikina pehmenee huoneenlämmössä ja muuttuu vaikeaksi käsitellä.

Paista tartaletit kypsiksi 200 asteessa uunin keskitasolla, 15-­20 minuuttia. Anna niiden jäähtyä vuoissa ja kumoa. Sekoita marmeladi ja tuorejuusto, lisää rouhittu suklaa.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä varovasti seokseen. Pursota tai lusikoi täyte tartaletteihin.